Ahogy a nóta mondja: "Tardonára két úton kell bemenni...", nos kimenni már lassan egyen sem lehet.

A Dédestapolcsány felé vezető úton a félsávos útlezárás még mindig életben van, de ezzel legalább arra megkönnyítették a közlekedést.
Tardonát Kazincbarcika felé elhagyva azonban újabb kellemetlenség akadályozza a közúton részt vevőket. Napos időben még nincs is gond, viszont az elmúlt napok esőzései nem csak sárossá, de veszélyessé tették a falu ezen végét. A csapadékos időjárás miatt a teherautók felhordják a sarat a közútra.
Kitermelt és feleslegessé vált föld elhelyezését oldották meg a falu végén, viszont a jelenlegi esős időben kellett szembesülni a szomorú ténnyel, ez az útszakasz igencsak veszélyessé vált. A faluból kiérve majd 1 km hosszan sárfelhordás veszélyezteti a közlekedőket. Ha egy autós egy sárfelhordásos szakaszon megy át: könnyen megcsúszhat, és így akár személyi sérüléses baleset is előfordulhat.
De nem kell sokat autózni, hiszen Kazincbarcika felé, majd 2 km után a Hideg-kút környékén ismét találkozhatunk a problémával, ahol az erdészeti munkagépek által kerül az útra a csúszós anyag. A takarítás helyett inkább 30-as korlátozást tettek ki a hosszú egyenes útszakaszra.

A jogszabály előírja, hogy aki a közutat beszennyezte, az köteles a veszély elhárításáról gondoskodni. További fontos előírás, hogy a szilárd burkolatú közúthoz csatlakozó földút kezelőjének, illetve tulajdonosának meg kell akadályoznia, hogy a járművek a földútról földet, iszapot stb. hordjanak fel a közútra.
Ha ezt nem teszi meg, az közlekedési szabálysértésnek minősül.

A rendőrjárőrök helyszíni bírságot szabhatnak ki, vagy szabálysértési feljelentést tehetnek azzal a járművezetővel szemben, aki gépével, autójával beszennyezi az utat, és nem takarítja le a burkolatot.

 

Próbáljunk figyelni és vigyázni egymásra, hiszen ezen az úton járunk dolgozni, és erre viszik a gyermekeinket is az iskolába!

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr952444712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanor 2010.11.19. 19:52:26

Ma már lehetett úttakarítókat látni a falu végén. A nagyobb sárdarabok eltüntek az útról.
süti beállítások módosítása