Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz fogj hozzá!
A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.” (Goethe)


Gyűjtéstől-alkotásig, annak több kifejezési módját kipróbálva, festés, kisplasztika, eljutott a természet által meghatározott kifejezési módig, a faszobrászatig.


Életpálya kronológia:

A Debreceni Egyetemen szerzett orvosi diplomát, majd az ózdi kórház sebészetén, később a rakacai, dédestapolcsányi és debreceni orvosi körzetekben dolgozott.

1978-1983-ig Líbiában a tripoli-i V. Poliklinika általános belgyógyászati osztályát vezette, s egyben igazgató helyettesi teendõket is ellátott. Az itt eltöltött 5 év alatt régészeti, néprajzi gyûjtéseket végzett. Gyarapította angol és arab nyelvtudását és megismerkedett a régi arab orvoslás még megmaradt hagyományaival.
Afrikában elkezdett festeni, ahonnan 42 olajképet hozott haza.

Hazatérése után a debreceni Nagyerdei Gyógyfürdő vezető fõorvosa lett. Ott az izgalmas szakmai tevékenységen kívül kisplasztikával foglalkozott, és már néhány kiállítását is látni lehetett.

1991-től a debreceni Egyesített Szociális Intézmények igazgató fõorvosa. Ezen idõ alatt, 2 évig, az Európa Tanács szakértőjeként dolgozott.

1995-től két bükki falu – Tardona és Mályinka – háziorvosa.
Azóta fával dolgozik, szobrokat, térplasztikákat, kopjafákat stb. farag. A falukban több helyen is megtekinthetőek munkái.

Véglegesen Mályinkán 2004-ben telepedett le, és alakította ki bükki „farkaslakát” körülvéve magát alkotásaival. Szinte egy szabadtéri kiállítóteremben érzi magát az ember a látványtól.

Forrás: www.p-i-n.hu

Tardonán is több helyen találkozhat az idelátogató faragásaival, alkotásaival. 

szelek.jpg2015. július 15-én adták át az új egészségházat Mályinkán, melyet a falu lakói tisztelük kifejezéseként Dr. Szelekovszky Sándorról nevezték el.

https://www.youtube.com/watch?v=CwF6gocAFmc

Képünk a film egy részlete.

 

 

További érdekességek: https://www.flickr.com/photos/modulartechnix/6844399902

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr292299829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gobelein 2010.09.17. 11:37:40

További sok szép alkotást és egészséget a doktor úrnak.
süti beállítások módosítása