Nem tudom, hogy pletyka vagy sem, ezért remélem a hír sem hiteles, de mivel láttam mostanában hasonló megmozdulást, és több helyről is a tudomásomra jutott, ezért kénytelen vagyok megemlíteni.

Tardonán van pár olyan emlékmű, mely bizonyos eseményeket hivatott felidézni. Nos a legújabb információim szerint ezeket az emlékműveket el akarják mozdítani azokról a helyekről, ahová eredetileg tervezték.

Úgy gondolom van valami valóságtartalma a hírnek, hiszen a Jubileumparki emléktábla az egykori jubileumparki lábazatáról átkerült a temetőbe, és most egy üres lábazat emlékeztet csak az egykori helyére.

Most egy olyan információ jutott a tudomásomra, hogy hamarosan hasonló sors követi az egykori Jókai Mór Általános Iskola udvarán álló, Jókai ideérkezésének 140. évfordulójára állított Jókai emlékművet.

Szerintem nem az áthelyezés a megoldás, hanem a megközelítés lehetővé tételének lehetősége lenne a cél, hiszen akik tervezték, akik megépítették ezeket az emlékműveket, oda szánták, ahol jelenleg, és eredetileg álltak, állnak. Áthelyezés után már nem ugyanaz az emlékmű lesz... sajnos...

Kíváncsi vagyok, hogy a Bálványon álló emlékmű mikor kerül áthelyezésre...

Fontos, hogy azok a szobrok az eredeti helyükön maradjanak, vagy csak én gondolom ezt így? Inkább a megőrzésre, mint az elmozdításra kellene a hangsúlyt fektetni.

"A múlt tehát kőbe vésett és faragott emlékeivel üzent a jövő emberének." Szakács Gábor

Megjegyzés: Az emlékművekről egy későbbi írásról készülök beszámolni. (Történetük, fontosságuk)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr91970773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása