Lanor 2011.04.08. 06:59

Hírek 2011. április

Folytatódik e a munka?

A Tardonai Fiatalok Hagyományőrző Egyesületének megszünt a blogja. Vajon folytatódik tovább a munka az egyesület keretein belül, vagy ez ismét a végét jelenti a fiatalok által kezdeményezett szervezetnek?

 

*********************************************************

 

Ezen a weboldalon lehet szavazni, hogy mennyire vagyunk megelégedve a választott polgármesterrel, illetve képviselővel.

*********************************************************

 Tucatnyi kisiskola nyithat újra - 2011.03.22. forrás: www.hircity.hu www.eduline.hu

Április 18-áig jelentkezhetnek a kistelepülések arra a pályázatra, amelyre a bezárt kisiskolák újranyitását segítené. Az elmúlt nyolc év alatt több mint 160 kisiskola szűnt meg a szakminisztérium adatai szerint. Az a pénz, amelyet most kínál a tárca, tucatnyi iskola kinyitásához lehet elég.

Háromszázmillió forintot biztosít a bezárt kistelepülési iskolák újraindításához a kormány az idei költségvetésből. Az elnyerhető összeg iskolánként legfeljebb 30 millió forint – tehát körülbelül tíz intézményt nyithatnak meg szeptemberben. Azt még az érintett önkormányzatoknál sem tudják, hosszú távon miből tartják majd fenn az intézményeket, ez az összeg ugyanis mindössze néhány pedagógus bérére elég.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardonán is szeretnék ismét kinyitni az iskolát, ahol 2007-ben zártak be. Danada János, a falu polgármestere szerint a szülők szeretnék, hogy gyerekeik újra helyben tanulhassanak, ezért részt vesznek a pályázaton. „A harmincmillióból két tanár bérét tudnánk fedezni, és még kisebb felújítási munkákra is futná. Így talán 2012 végéig fenn tudnánk tartani az intézményt” – vázolja a terveket. A kérdés csak az, hogy mi lesz 2012 után. „Nagy dilemma, de vállaljuk a kockázatot. Bízunk benne, hogy addigra beindul a tanárok központi bérfinanszírozása” – mondja. 
Az iskolaépület áll, csak felújításra szorul, pedagógus van helyben, a gyerek ugyan kevés, de visszacsábítanák azokat, akik a szomszédos településeken tanulnak. 

 

*********************************************************

Iparűzési adó mentes terület

 

A falu határán új tábla tűnt fel. Fennhangon hírdetjük, hogy a falunkban nincs iparűzési adó. Bár a járda és az út hagy némi kívánni valót maga után. Nos kedves vállalkozók, itt az idő, lehet jönni...
 

Statisztikák Tardonáról

Ingatlanárak alakulása, népesség, bűnözés

www.ingatlannet.hu/statisztika/Tardona


A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr602809005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása