Lanor 2010.03.25. 12:58

Úttalan utakon

Itt a tavasz, kezdődik a kirándulószezon. A kérdés csak az, hogy mindenhová el fogunk tudni jutni ahová akarunk?

Tardona a "jövőjét" a turizmusban látja, ahhoz viszont olyan utak kellenének, amelyeken a település megközelíthető.

A falut két irányból lehet megközelíteni. Dédestapolcsányból 5 kilométeres, Kazincbarcikáról (Herbolyán át) 10 km-es bekötő autóút vezet a településre.

A Dédestapolcsány felőli útról elmondható lassan, hogy több rajta a kátyú, mint az útfelület. Érdekesség, hogy az ároktakarítások hiánya miatt az úton nagyobb esőzésekkor nem lehet közlekedni, mert a patak "új utat törve" magának a bekötőutat használja medernek. Sajnos ilyenkor, ha alacsony az autónk, más utat kell keresni, hogy Tardonára  jöjjünk, ami időben és km-ben is hosszabb. A 6 km ilyenkor 25 km-re (Dédestapolcsány - Bánhorváti ... - Vadna - ... - Kazincbarcika - Tardona) növekszik és az 5 percből is fél óra lesz.
Érdemes mindezt azért is megtenni, hiszen ilyenkor a közútkezelő szalagot helyez a Dédestapolcsányi elágazáshoz, és a "Katus" tetejére, minden figyelmeztetés nélkül, lezárva ezzel az utat a használók elől, pedig ezen az úton igencsak megélénkült a forgalom az elmúlt időben.
Kazincbarcika felől nagyon sokan erre rövidítik az utat Eger, Bánkút, Szilvásvárad és a Bükk felé, így igencsak szükségessé vált az út rendbetétel.

A legutóbbi ilyen "árvíz" alkalmával az út több helyen beszakadt, veszélyesebbé téve az útkanyarulatokat a falu felé.
Remélem, hogy felismerve a helyzet fontosságát, az illetékesek is megfontolják, és elkezdik ennek a szakasznak a rendbetételét, hogy ne legyen ismét zsákfalu Tardona.

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr681867587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása