Lanor 2011.04.08. 09:47

Havas a hiteles

2011-04-05 02:45:00 forrás: www.blikk.hu

 Tardona - Ismét Havas Henriktől (61) kért segítséget Tardona! A falu pár évvel ezelőtt került a csőd szélére, akkor a tévés sztár húzta ki őket a bajból: nyolcmillió forintot kölcsönzött a településnek, most azonban még több pénzre, 14 millió forintra lenne szükségük.

Havas Henrik szívesen segít, ha tud. Így tett akkor is, amikor a település polgármestere fordult hozzá. Ahogyan a Blikk 2009 januárjában megírta, Havas mélyen a zsebébe nyúlt, mert kedves számára a település - ott volt katona -, ahol nem mellesleg földje is van. A kölcsönadásról szerződés is készült, amely szerint Havas a helyi iskolával lett volna gazdagabb, ha a falu nem tudta volna visszafizetni a pénzt. A nyolcmillió forint azonban pár hete egy összegben megérkezett a riporter bankszámlájára.

 Havas Henrik a jótékonykodásról mélyen hallgatott. Másokkal ellentétben nem verte nagydobra, hogy valójában nagyon is érző szívű ember Helyette is beszélt Tardona hálás polgármestere, aki egyelőre nem látja az újabb bajból a kiutat.

 - Havas Henrik tényleg álarcot visel! Ő jó ember! - magyarázta Tardona polgármestere, Danada János. - Nagy bajban volt a falunk, ezért az előző polgármester végső elkeseredettségében megkereste őt, és segítséget kért. Mondanom sem kell, hogy meglepődött mindenki, amikor a Tanár úr nem kis összeget ajánlott fel! Nyolcmillió forintot adott kölcsön nekünk, ezt pár héttel ezelőtt fizettük vissza egy összegben - árulta el a Blikknek a polgármester, aki elárulta: megint segítség kell nekik. - A tavaszi áradások után 56 méter hosszan leszakadt egy utca. Most 14 millióra lenne szükségünk, hogy helyreállítsuk. Felvettük a kapcsolatot a riporterrel, de most nem tudott segíteni.

Havas Henrik szűkszavúan csak annyit mondott:
- Több éve volt, hogy pénzt adtam nekik. Nem PR-fogásnak tekintem ezt a dolgot, ezért nem szeretnék beszélni róla. Ebben is különbözöm Friderikusztól! - zárta rövidre.

D. A.

*************************************************************

Talán sokan nem emlékeznek a cikkre, itt megtalálható:

www.blikk.hu 8 millió egy falunak

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr122808981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÁB 2011.04.08. 22:41:22

Micsoda maszkabál vagy talán tragikomédia!?
süti beállítások módosítása