Ismét tapasztaltam a természet romboló erejét. Milyen szomorú, hogy fontosabbnak tartjuk új dolgok létrehozását, mint azt, hogy a már meglévő kincseinket megőrizzük. Meg kellene találni az egyensúlyt a kettő között.

A természet pusztító ereje nem kíméli az utakat, a dombokat. Most mégis egy kisebb, de jelentős részlet az ami megragadta a figyelmemet.

Tardona jelképévé vált, a falu Dédestapolcsány felőli végén létrehozott kicsiny park, mely dr. Szelekovszky Sándor munkájának emlékét őrzi. Sajnos lassan már elmondható lesz, hogy csak őrizte. 

A "Jó napot" napunk ugyanis elveszíti sugarait... A gondosabb kezelés megőrizte volna, de sajnos erre sem fordítunk kellő figyelmet, pedig az állagmegőrzés is fontos. Nem elég csak lekaszálni  a környéket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr632999479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KÁB 2011.06.20. 21:29:57

"napunk ugyanis elveszíti sugarait... "
Az emberek pedig a gyökereiket, kapcsolataikat, hitüket stb. ...

Lanor 2011.06.22. 10:28:12

A megfogalmazás nagyon tetszik... (gyökereiket). Nos amíg itt a pozíció és a pénz jelenti a megbecsülést, és nem az emberi elismerés, addig nem hiszem, hogy tudnánk bármerre is haladni. S ha már a gyökereknél tartunk: ahhoz hogy valami gyökerét megtaláljuk, le kell hajolni (tisztelet és alázat), és ki kell ásni kemény munkával. És ha nincs gyökerünk, nincs is honnan táplálkoznunk. "A hagyomány gyökér; és ha elveszítjük a gyökereinket, önmagunkat veszítjük el" - zsérei Maga Melinda
Én azt tartanám fontosnak, hogy merjünk egymástól segítséget kérni, és bizalommal fordulni a másikhoz, és ne csak abból álljon az a szó, hogy otthon, hogy van hol álomra hajtani a fejünket. Teremtsük meg a közösséget, az igazi, régi, tardonai emberséges közösséget.
A régi tardonaiak volta Jókai tanítói, most tanuljunk a tanítványtól...
süti beállítások módosítása