Táblával is megerősítették az útlezárást Tardona és Dédestapolcsány között. Eddig csak tudtunk róla, most már szabályt szegünk, ha figyelmen kívül hagyjuk.

Ez a helyzet sajnos igencsak megkeseríti az iskolás gyerekek életét, hiszen az eddig Dédestapolcsányba járó diákoknak a 6 km-es út hossza megnőtt 45 km-re, és körülbelül egy órával korábban is kell indulni, hogy mindenki odaérjen órakezdésre. Mindez elég kellemetlenül érintheti az amúgy is nehézségekkel küzdő Önkormányzati "pénztárcát".

A kihelyezés utánni második napon, már mind a két oldalon a gödörben feküdt a tábla. Nos igen. Mert a magyar ember leleményes, de amit nem látunk, az nem létezik?

Ha belegondolunk, hogy az egri borvidéken dolgozók hogyan jutnak el  munkahelyükre? A Kazincbarcikáról erre rövidítő autósok is csak a falu végén szembesülnek a táblával. Ilyenkor jön a döntés: megfordulni, és még 20 km-el többel megfejelni az amúgy is nagy távolságot, vagy figyelmen kívül hagyni a lezárást és saját felelőségre tovább hajtani.

És persze itt vannak azok, akiknek a rokonaik vannak a szomszéd falukban, akiknek segítségre van szükségük, és netán naponta át kell járni hozzájuk.

Telefonos érdeklődésre az alábbi tájékoztatást kaptuk: az út felújítása jövő év tavaszán fog elkezdődni.

Addig is mossák kezeiket... Előnyök számukra?
- Télen nem kell utat takarítani.
- Az út állapota miatt felmerülő baleseteket nem kell megtéríteni.
- Nem kell állapotmegőrző munkállatokat végezni.

És mi?

- Mindenki saját felelősségére használja az utat.
- Kockáztatjuk az autók sérülését, a büntetést.

Felmerül bennem a kérdés: vajon a biztosító fizet lezárt útszakaszon történt baleset esetén. Szerintem nem.

Az úton legalább annyit kellett volna javítani a nyáron, hogy használható legyen addig, amíg a teljes felújítás el nem kezdődik, és nem egy tábla kihelyezésével megoldani, szőnyeg alá söpörni a problémát.

Fotó: boon.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr282267250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gobelein 2010.09.07. 18:12:09

Mintha már olvastam volna egy nagyon hasonló cikket, ezzel a képpel!

Lanor 2010.09.08. 20:07:00

Kedves Gobelein!
Hogy megkönnyítsem a visszatalálást.
Biztos egy helyen lakunk a cikk írójával. www.boon.hu/hirek/BORSOD-ABAUJ-ZEMPLEN/cikk/utlezaras-tardona-es-dedestapolcsany-kozott/cn/news-20100902-11554049

gobelein 2010.09.09. 14:00:44

@Lanor: Őrülök, hogy kicserélted ez jobban tetszik.
süti beállítások módosítása