Lanor 2012.03.30. 10:29

Csányi Béni

 Holnap indul a Jókai Emléktúra ismét. Nagyon szép az összetartás a faluban, de úgy érzem, csak ha valami látványosat kell alkotni... 

Kimentem és megnéztem, hogy hogy áll a sírja annak, aki miatt egyáltalán lehetőségünk van ezt az programot megszervezni. Nem Jókaira gondoltam, hanem arra, aki felajánlotta a házát, és a konyháját, segített, és a lehetőségeihez mérten mindent megtett, hogy a kedves Vendég jól érezze magát.

A könyvek olvasásakor mindig egy idősebb ember jelent meg előttem mint Csányi Béni, pedig csak 42 éves volt. Mély tisztelettel adózom ennek az Embernek, aki beírta a falunk nevét az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történelemkönyvébe.

Nos hajlamosak vagyunk róla megfeledkezni. Remélem a következő túránál már nem ilyen képet mutat a sír. Tavaly óta már kevesebb látszik ki belőle, és remélem nem érkezik el az az idő, amikor már csak emlegetjük, hogy ott van valahol a sírja...

Érdekes lenne egy olyan túrafeladata, hogy keresd meg és fotózd le a sírt, vagy írd le a sírfeliratot...  Ötleteljünk, és lehetőség szerint ne feledkezzünk el RÓLA!!!

In memoriam CSÁNYI BENJÁMIN (1807 - 1876)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tardona.blog.hu/api/trackback/id/tr644349750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása